به گزارش قدس آنلاین، نمایش آهوان به نویسندگی مهدی سیمریز و کارگردانی محمد جهانپا از مشهد در روز دوم جشنواره، یکشنبه ۲ بهمنماه در دو سانس ۱۶ و ۱۹ به مدت ۵۰ دقیقه در سالن تئاتر مولوی اجرا می شود.
زندگی یک مخترع در جریان دفاع مقدس
جهانپا با بیان این که آهوان درباره زندگی یک مخترع در جریان دفاع مقدس است، اظهار داشت: یکی از شهدا به نام علیرضا عاصمی را به عنوان سوژه نمایش انتخاب کردیم که فرد موثری بوده و بمب هایی که صدام حسین بر سر مردم میریخته را خنثی میکرده است. این مرد بزرگ در سال ۱۳۶۵ بر اثر انفجار شهید می شود. در این نمایش زیست شهید را از زمان انقلاب تا دفاع مقدس بررسی میکنیم. نمایش آهوان در هفتمین جشنواره تئاتر ملی ایثار هم برگزیده شد.
وی با بیان این که با توجه به شرایط کشور برخی هنرمندان بر اساس خواسته خودشان در جشنواره امسال شرکت نکرده اند افزود: بهترین و جذاب ترین ابزار در فضای ما زبان هنر است. بسیاری از حرف ها و نکات را می شود با این ابزار بیان کرد. البته جلوی اجراها را نباید بگیرند و اجازه بدهند بچه ها نقد و تحلیل کنند. ما هموطن هستیم و نیاز داریم که به حرف هم گوش کنیم. الان دودستگی به وجود آمده بین کسانی که می خواهند کار هنری را ادامه دهند و کسانی که می گویند حق ندارید ادامه دهید. نگاه این شکلی به قضیه خیلی دیکتاتور مآبانه است و امسال دچار این معضل هستیم.
جهانپا اظهار داشت: بسیاری از افراد چه خواسته چه ناخواسته مجبورند که نباشند. فشار فضای مجازی برای تحریم روی تهرانیها بیشتر است و شاید به همین خاطر از تهران در مقایسه با شهرستان کمتر شرکت کردهاند. به نظر من همه هنرمندان باید دور هم بنشینند و گفتگو کنند. از آن طرف نباید با سانسور جلوی شان بایستیم. این اعتراضات باید در جامعه خودمان و در بین قشر هنرمندان شنیده بشود. باید بهتر از قبل شنونده باشیم و صبوری کنیم.
این کارگردان با تاکید بر این که جشنواره تئاتر فجر امسال باید خودش را بیش از پیش مدیون تئاتر شهرستانها بداند بیان کرد: امسال شرکت کنندهها از جای جای کشور هستند و پای اعتقادشان و این جشنواره ایستاده اند. در آینده مسئولان تا جایی که امکان دارد باید نگران بحث آموزش در شهرستانها باشند. همچنین در بحث سخت افزاری مثل تعمیر سالنها نگاه ویژه داشته باشند.
وی با اعلام این خبر که در یک روز دو اجرا دارد درباره احتمال موفقیت آهوان در جشنواره گفت: جایزه برای من مهم نیست. مهم است که کارم خوب اجرا شود. جشنواره ویترین تئاتر ایران است و هر گروهی که آمده توانمند و قوی بوده است. جشنواره فجر را باید یک قله ای بدانیم که همه ما از یک نقطه ای تلاش کرده ایم و به نوک قله رسیدهایم. این که چه کسی جایزه بگیرد خیلی مطرح نیست. مهم حضور و بودن و خوب اجرا کردن است.
گفتنی است مراسم افتتاحیه چهلویکمین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر عصر شنبه (۱ بهمن ۱۴۰۱) با معرفی برگزیدگان بخشهای پژوهش، رادیوتئاتر و نمایشنامهنویسی در تالار وحدت برگزار شد.
چهلویکمین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر به دبیری کوروش زارعی با میزبانی از ۱۱۳ اثر در بخشهای رادیوتئاتر، مسابقه بزرگ صحنهای، مسابقه تئاتر خیابانی، مسابقه تئاتر بینالملل، مسابقه نمایشنامهنویسی، بخش پژوهش و مسابقه بخش مرور در تهران برگزار میشود.
منبع: ایرنا
نظر شما